The Athlete's Gut.
The inside science of digestion.
Patrick Wilson

Iets waar eigenlijk iedere duuratleet vroeg of laat mee krijgt te maken. Darmproblemen. Dit is een van de weinige boeken die specifiek dit probleem als onderwerp heeft.

Misselijkheid, kramp, een opgeblazen gevoel, steken in je zij, en erger komen nou eenmaal veel voor. Dit boek geeft inzicht in hoe het lichaam werkt en met name hoe het zich gedraagt als je aan het sporten bent. De ellende die zich ontwikkelen tijdens inspanning kundig en utivoerig beschreven op een manier die voor iedereen goed te begrijpen. Belangrijker nog, praktische handvaten geeft om het volgende keer e voorkomen.

Patrick Wilson is schrijver van het boek, professor bewegingswetenschappen en runt het Human Performance Laboratorium aan de Old Dominion University. Hij heeft zijn sporen verdiend met meer dan 45 wetenschappelijke artikelen over sport, sportvoeding en gezondheid.

The Athlete's Gut

Leer de waterval van ellende begrijpen.

Je merkt het al. Ik vind het absouut het geweldig boek. Het is grappig, soms wat taai omdat de materie die hij beschrijft echt wel complex in elkaar steekt en toch krijg je als lezer een beter begrip van de werking van je lichaam tijdens inspanning.

Hij legt geduldig uit dat het eigenlijk op vele manieren mis kan gaan maar dat de oorzaak vaak terug gevoerd kan worden op vocht tekort, te zoet, te veel en verkeerde timing. De aanleiding voor mij om dit boek te lezen was een slechte ervaring tijdens een triathlon. Een race waar ik maanden voor getraind had en die volledige de mist in ging omdat ik een aantal cruciale fouten maakte tijdens de run. Met de informatie en adviezen die Patrick in zijn boek is het me nooit meer overkomen.

Een aanrader voor de duursporter!

Share this story