Fast track Athlete.
Balancing a big life with big performance on long-course triathlon. Matt Dixon

Zonder twijfel het boek dat ik het meest gelezen heb is dit boek van Matt Dixon. Het is een boek dat geschreven is voor triathleten met ambitie en het vele trainen proberen te combineren met een druk leven. 

Matt Dixon

Alle aspecten van triathlon komen voorbij en met name de manier waarop hij uitlegt hoe kwaliteit van trainen boven de kwantiteit gaat heeft me erg geholpen. Er zijn in het boek twee schema’s opgenomen. Een 70.3 en een schema voor de Long Distance. 

De opbouw van het schema en de uitleg die daarbij gegeven wordt helpt is erg verhelderend. Voor mijn eerste Ironman heb ik het schema dat is opgenomen in het boek gevolgd en ik dat is me goed bevallen. Vooral de indeling van de week met een aantal kerntrainingen en ondersteunende trainingen geeft rust. 

De uitleg hoe het schema is opgebouwd, de trainingen en kennis die gedeeld wordt in het boek is heel erg waardevol. Een heel goed boek over triathlon. 

 

 

Share this story