BIKE FIT
Optimise your Bike position for high performance.
Phil Burt

Dit is een heel fijn en praktisch boek als je op zoekt bent naar een goede positie, comfort of kampt met een aantal praktische problemen. Zo’n beetje alle aspecten van een goede positie op de fiets komen voorbij in dit boek. Niet direct een leesboek met een mooie kop en start maar als naslagwerk een schat aan informatie. Daarbij geeft Phil Burt, de man achter Bikefit, niet alleen aan hoe je goed op je fiets kan zitten maar ook heel praktisch en bruikbaar advies als je met een blessure of discomfort kampt. Dan blijkt ook wel snel dat een goede positie van zoveel aspecten afhangt dat je vanzelf weer verlangt naar de hulp van een echte expert. Maar dan weet je in ieder geval waar je het moet zoeken. 

Niet alleen de houding op een reguliere racefiets komt ter sprake maar ook heel specifiek wordt er gekeken naar de posities op een TT-bike wat voor ons triatleten weer van groot belang is. Wat ik ook een heel fijn deel in het boek vond is het stuk over pedalen en cranks. Dit is zo’n dominant en belangrijk aspect van je houding en bron van vele blessures dat als je daar last denkt te hebben ik direct naar een goede bikefitter zou stappen. Doe daar geen concessie. Zelfde geldt voor je zadel. Je moet goed op je fiets zitten. Ongemak of pijn is totaal onnodig. 

Share this story