Van beginner tot ambitieuze amateur​

Een heerlijk boek voor de triatleet. Van beginner tot ambitieuze amateur. Geschreven door een enthousiaste en nieuwsgierige atleet die zelf deze reis in de afgelopen jaren heeft afgelegd. Met het volbrengen van zijn de Ironman Kona op Hawaii kwam zijn droom in vervulling. Alles wat je als triatleet tegenkomt op deze reis komt voorbij. Van de werking van het menselijk lichaam, voeding, je seizoen, herstel tot het mentale spel. Alles komt voorbij. Aan de hand van zijn ervaring, kennis, blessures en gemaakte fouten beschrijft Bas op een beeldende wijze de prachtige sport. Met zijn achtergrond als wetenschapper heeft hij een unieke invalshoek gevonden en een praktisch handboek voor iedere triatleet geschreven. Met een stevige voet in de wetenschap.

In dit boek komen ze allemaal voorbij. Alle onderwerpen waar je als beginner of amateur mee te maken krijgt. Onderwerpen waar Bas als triatleet mee heeft geworsteld en soms nog. Zijn praktische aard en achtergrond als wetenschapper maakt dit een uniek boek. Hij heeft zichzelf onderworpen aan allerlei testen, experimenten en proeven om te doorgronden hoe het lichaam reageert op training. VO2max, lactaat metingen, Wingate-, Biodex-, Ramptest, bloedproeven. Alles voor de wetenschap. Zelfs een trainingskamp op Lanzarote in het voorjaar, in de zon, aan het strand, in een prachtig sport complex. Alles voor de wetenschap. 😉

De auteur

Bas Groothedde, echtgenoot, vader van twee, ondernemer, wetenschapper, docent, schrijver. Maar vooral enthousiast en nieuwsgierige triatleet. Afgestudeerd en gepromoveerd aan de TU Delft en het Executive program MIT Sloan School of Management in Boston. Zijn bedrijf in supply chain management en data analytics dat hij in 2008 begon, bracht hem over de hele wereld. En toch heeft Bas op 50-jarige leeftijd besloten het roer om te gooien en twee van zijn dromen na te streven. De eerste lang gekoesterde droom was te racen op Hawaii tijdens het Ironman Worldchampionship, Kona.
Bas heeft een jaar lang alles opzij gezet, hard te trainen, om zich te kwalificeren voor Kona en het onderzoek te doen dat nodig was voor dit boek. Met succes. Met zijn finish op Kona, in gezelschap van zijn vrouw en kinderen kwam deze droom in vervulling. Het betekende de start van een volgend avontuur. Zijn wens zich geheel te storten op de sport. Hij is een nieuw bedrijf begonnen: Apex Triathlon. Met als doel te helpen de sport toegankelijk te maken. Dat betekende dat hij weer is gaan studeren. Ditmaal Bewegingsleer en fysiologie en heeft hij een coachingsprogramma in de VS doorlopen. De onderzoeken, experimenten, literatuur gecombineerd met de ervaringen en lessen van de afgelopen zeven jaar van vallen en opstaan vormen de basis van dit handboek.

Bestel hier je exemplaar

Als je zeker wilt zijn van een exemplaar zodra deze beschikbaar zijn dan kun je exemplaar reserveren. Bestel nu.