Een betaalbaar trainingschema
Zoek je een schema en wil je gericht naar die ene wedstrijd trainen? Dan is dit misschien iets voor jou. Of kies de flexibele variant, geheel op maat gemaakt.
Hulp bij het plannen van je seizoen

Het seizoen is in volle gang en we helpen je graag goed aan de start te staan. We bieden verschillende vormen. We kunnen dit doen door het maken van je plan voor de komende periode door een op maat gemaakt trainingsschema. Geen standaard schema of generiek gemaakt schema maar werkelijk op maat gemaakt dat past bij je ervaring, ambities, beschikbare uren en je drukke agenda.

Een andere optie is dat je kiest voor een schema dat zich specifiek richt op het volbrengen van bijvoorbeeld een sprint, een kwart of een halve triathlon. Alle schema’s die we maken, maken we samen. Op basis van een uitgebreide test en intake, je ervaring, agenda en eisen en wensen die je mocht hebben. 

Trainingsschema en een doos vol moois

Een prachtig pakket voor iedere triatleet. Met een schema dat past bij je ambitie, ervaring, sterke en zwakke punten. En ook niet onbelangrijk de tijd die je beschikbaar hebt. In de vorm van een mooie weekkalender, trainingen en persoonlijke aanbevelingen. Naast het schema vind je een keur aan informatie. Met het prachtige boek Triathlon. Handboek van start tot finish, Functionele Krachttraining en de Triathlon Wedstrijdplanner.  We hebben schema’s beschikbaar voor 1/8, 1/4 en de 70.3.  Wil je meer flexibiliteit kies dan voor het Op Maat schema. 

Inhoud van het pakket:

Geheel op maat gemaakt in een abonnement

Wil je een schema voor meerdere wedstrijden en langere periode? Kies dan de flexibele oplossing.  We maken samen je trainingsschema dat past bij jouw week en de uren die je beschikbaar hebt. We maken een uitgebreid persoonlijk profiel en houden hierbij rekening met je ervaring, beschikbare tijd, dagen waarop je kunt trainen en de races die je wilt doen.  Zodat je met een goed en gedegen schema, op maat gemaakt, aan de slag kan. Moet er toch iets veranderd worden? Iedere maand stemmen we weer even af en hebben we de mogelijkheid om het schema indien nodig aan te passen. Je traint relatief zelfstandig maar er is altijd iemand die je helpt bij eventuele vragen. 

Inhoud van het pakket

Inclusief Apex Triathlon Test ®

Uitgebreide intake voor het op maat maken van je schema

Het schema wordt op maat gemaakt op basis van een zeer uitgebreide test die we doen. Dit is een vragenlijst waarin je aangeeft wat je ervaring is, wat je doelen zijn, welke races je wilt doen en waar je je de komende periode op wilt richten.

Daarnaast omvat het verschillende testen op het gebied van flexibiliteit, mobiliteit en stabiliteit. Dit om je te helpen je doelen te bepalen maar ook zeker om blessures te voorkomen. Samen maken we vervolgens het trainingsschema. 

Inclusief: Specifieke individuele trainingen

Hulp bij het plannen van je seizoen

Afhankelijk van je profiel en de uitkomsten en het aantal uren training die je wilt / kunt maken maken we een schema en vullen we de individuele trainingen in. Dit zijn specifieke zwem, fiets, en looptrainingen, aangevuld met suggesties voor mobiliteit, flexibiliteit, blessure preventie en krachttraining.

De trainingen die in je weekkalender staan vermeld worden in handige aparte trainingskaarten opgeleverd die per training aangeven wat het doel is, wat de warming-up, main set en cooling down is. Daarnaast worden de trainingen digitaal aangeleverd.

Apex Triathlon Training Cue Cards

Mogelijke uitbreidingen

Voorbereidingsperiode (10 weken schema)

Het kan zo uitkomen dat je nog een voorbereidingsperiode wilt inbouwen voordat je echt gestructureerde training ingaat. om aan deze wens te voldoen hebben we een trainingsschema beschikbaar dat je als voorbereiding kunt uitvoeren. Dit is met name handig als je races iets verderop in het jaar liggen (2e helft van het jaar).

Functionele krachttraining

Krachttraining is voor de triatleet cruciaal en is uiteraard opgenomen in het 20-weken schema. De ervaring leert dat veel triatleten het lastig vinden om dit vorm te geven en om een progressief schema te maken en te volgen. We hebben hiervoor een praktisch en zeer effectieve manier ontwikkeld om je daarbij te helpen met aparte oefeningen, voorzichtige opbouw en hulp om voortgang te blijven maken.

Triathlon functionele krachttraining
Triathlon Krachttraining logboek
Triathlon Training notities

Bestel hier je schema

Als je interesse hebt in een schema de knop hieronder brengt je naar de webshop waar je je keuzes kunt aangeven.

Telefoon +31 (0)85 485 7290

Maandag tot vrijdag, van 8:00 tot 18:00 en zaterdag van 8:00 tot 17:00 zijn we telefonisch bereikbaar. Dus mocht je vragen hebben. Aarzel dan niet.

Of stel je vraag via email

Je vraag of opmerking via email stellen kan natuurlijk ook.