Hoe kunnen we je helpen?

Bij je training, wedstrijden en kracht?

Ons doel is eigenlijk heel simpel; het toegankelijk maken van de sport en triatleten helpen met hun training, races en vragen die ze hebben. Door het delen van kennis en ervaring, producten die we samen met triatleten hebben ontwikkeld. Voor beginners, maar ook voor triatleten die al meer ervaring hebben.

Triathlon. Handbook from start to finish.
Triathlon. Handboek van start to finish

Kennis en ervaring

Triathlon. Handboek van start tot finish.

Een belangrijke pijler wordt gevormd door het boek dat Bas afgelopen twee jaar heeft geschreven. Met daarin zo’n beetje alle onderwerpen waar je als beginner of amateur mee te maken krijgt. De werking van het lichaam, zones, krachttraining, trainingsschema’s, darmproblemen, open water zwemmen, zenuwen, voeding. Onderwerpen waar Bas als triatleet mee heeft geworsteld en soms nog. Zijn praktische aard maar achtergrond als wetenschapper maakt dit een uniek boek. Het boek laat aan de hand van de vragen die Bas zelf tegenkwam tijdens zijn trainingen, races en voorbereiding zien hoe de wetenschap en huidige praktijk jou kan helpen.

Schema en ondersteuning

Zoek je wat meer houvast maar is een 1-op-1 coach nog net een stap te ver? Dan kunnen wij je misschien helpen. We zitten namelijk net tussen een 1-op-1 coach en een algemeen, generiek trainingsschema in. We maken samen je trainingsschema dat past bij jouw week en de uren die je beschikbaar hebt. We maken een uitgebreid persoonlijk profiel en houden hierbij rekening met je ervaring, beschikbare tijd, dagen waarop je kunt trainen, races die je wilt doen. Zodat je met een goed en gedegen schema, op maat gemaakt, aan de slag kan. Moet er toch iets veranderd worden? Iedere 4 weken stemmen we weer even af en hebben we de mogelijkheid om het schema indien nodig aan te passen. Je traint relatief zelfstandig maar er is altijd iemand die je helpt bij je vragen.

Ondersteuning krachttraining

Functionele krachttraining voor triathleten

Krachttraining is voor de meeste van ons best een lastige aspect. Iedereen weet dat het belangrijk is maar hoe je dit vorm geeft is toch vaak lastig. In dit boekje vind je een basis programma met op alle onderdelen een aantal gerichte oefeningen. We hebben een praktisch een zeer effectieve manier ontwikkeld om je te helpen voortgang te blijven boeken. Een set van gerichte oefeningen met illustraties, een voorzichtige opbouw en hulp om voortgang te blijven maken. Als je eenmaal het concept doorhebt dan is vervolgens het variëren, aanpassen en invullen van je trainingen heel eenvoudig. De krachttraining bestaat uit drie fasen (aanpassing, kracht en race specifiek) waarbij de oefeningen worden aangegeven. Het is dus heel eenvoudig om op deze manier naar je wedstrijd toe te werken. De oefeningen ondersteunen je opbouw van je training.

Handig voor je training en wedstrijd

Allerhande tools en producten die je helpen bij je training

We hebben in de afgelopen jaren een aantal handige notitie boekjes, logboeken en schema’s gemaakt die je helpen bij je training, kracht en het voorbereiden en plannen van je wedstrijd. Het kan je helpen om bijvoorbeeld je training goed voor te bereiden en vervolgens ook achteraf te evalueren. We hebben een logboekje gemaakt om je voeding bij te houden en we hebben een draaiboek gemaakt dat helpt om je wedstrijd voor te bereiden. Hierin zit bijvoorbeeld een checklist voor al je spullen, een voedingsplan, een race plan en alles wat je van te voren kunt voorbereiden. Het zijn handige tools die je zeker zullen helpen bij het goed uitvoeren van je training en wedstrijd!