Een vliegende start voor 2023

Hulp bij het plannen van je seizoen

Het nieuwe seizoen staat voor de deur en we helpen je graag met het maken van je plan voor de komende periode door een op maat gemaakt trainingsschema.

Geen standaard schema of generiek gemaakt schema maar werkelijk op maat gemaakt op basis van een uitgebreid profiel waar we de afgelopen jaren hard aan gewerkt hebben.

Totaal pakket

Schema en ondersteuning

Een totaal pakket voor jou als triatleet om het seizoen goed te beginnen. Inclusief:

  • Persoonlijk schema van 20 weken
  • Trainingsschema in de vorm van een kalender
  • Apex Triathlon Test ® intake
  • Persoonlijk plan mobiliteit, flexibiliteit en stabiliteit
  • Individuele training hard copy / pdf

 Voorbereidingsfase (10 weken)

 Programma Functionele Krachttraining

Ondersteuning bij het bepalen van je zones

Een op maat gemaakt schema

Hulp bij het plannen van je seizoen

Het schema bestaat uit een overzicht van de gehele periode met daarin de uren en intensiteit die wordt aangegeven. Dit schema helpt je om je stapsgewijs klaar te stomen voor je A-races. 

Het schema wordt je aangeleverd in een handige kalender waarin voor iedere week een overzicht is opgenomen met de trainingen per dag.

Inclusief Apex Triathlon Test ®

Uitgebreide intake voor het op maat maken van je schema

Het schema wordt op maat gemaakt op basis van een zeer uitgebreide test die we doen. Dit is een vragenlijst waarin je aangeeft wat je ervaring is, wat je doelen zijn, welke races je wilt doen en waar je je de komende periode op wilt richten. 

Daarnaast omvat het verschillende testen op het gebied van flexibiliteit, mobiliteit en stabiliteit. Dit om je te helpen je doelen te bepalen maar ook zeker om blessures te voorkomen. Samen maken we vervolgens het trainingsschema. 

Inclusief: Specifieke individuele trainingen

Hulp bij het plannen van je seizoen

Afhankelijk van je profiel en de uitkomsten en het aantal uren training die je wilt / kunt maken maken we een schema en vullen we de individuele trainingen in. Dit zijn specifieke zwem, fiets, en looptrainingen, aangevuld met suggesties voor mobiliteit, flexibiliteit, blessure preventie en krachttraining. 

De trainingen die in je weekkalender staan vermeld worden in handige aparte trainingskaarten opgeleverd die per training aangeven wat het doel is, wat de warming-up, main set en cooling down is. Daarnaast worden de trainingen digitaal aangeleverd. 

Inclusief: Triathlon clinics

Weten wat je traint

We organiseren met regelmaat clinics die voor jou als deelnemers gratis zijn om principes van het schema toe te lichten, welke keuzes kun je zelf maken gedurende de week. Vragen over herstel, voeding, techniek, noem het maar op en het passeert de reveu. Op dit moment staan er drie clinics op het programma in de eerste drie maanden van 2023. De onderwerpen zijn achtereenvolgens: (1) de opbouw van het schema en de achterliggende principes. 

 

Hoe train je en met welke intensiteit. 
(2) Krachttraining en de drie sporten. Waar we dieper ingaan op de balans tussen de verschillende sporten. (3) Race specifieke trainingen met daarin aandacht voor het mentale aspect maar ook het maken van een raceplan, voedingsplan, de wissel, pacen. Als je het schema bestelt ontvang je de uitnodigingen voor de clinics. 

Mogelijke uitbreidingen

Voorbereidingsperiode (10 weken schema)

Het kan zo uitkomen dat je nog een voorbereidingsperiode wilt inbouwen voordat je echt gestructureerde training ingaat. om aan deze wens te voldoen hebben we een trainingsschema beschikbaar dat je als voorbereiding kunt uitvoeren. Dit is met name handig als je races iets verderop in het jaar liggen (2e helft van het jaar). 

Functionele krachttraining

Krachttraining is voor de triatleet cruciaal en is uiteraard opgenomen in het 20-weken schema. De ervaring leert dat veel triatleten het lastig vinden om dit vorm te geven en om een progressief schema te maken en te volgen. We hebben hiervoor een praktisch en zeer effectieve manier ontwikkeld om je daarbij te helpen met aparte oefeningen, voorzichtige opbouw en hulp om voortgang te blijven maken.  

Bestel hier je schema

Als je interesse hebt in een schema de knop hieronder brengt je naar de webshop waar je je keuzes kunt aangeven.

Telefoon +31 (0)85 485 7290

Maandag tot vrijdag, van 8:00 tot 18:00 en zaterdag van 8:00 tot 17:00 zijn we telefonisch bereikbaar. Dus mocht je vragen hebben. Aarzel dan niet.

Of stel je vraag via email

Je vraag of opmerking via email stellen kan natuurlijk ook.